Hvězda "Kladivářů" Dimitri Payet
Foto: facebook.com/westham.czsk

Premier League: Hvězda West Hamu požádala o přestup

Hvězda "Kladivářů" Dimitri Payet

Kometa loňské sezony Premier League i EURO 2016 ve Francii Dimitri Payet informoval vedení West Hamu United o svém rozhodnutí opustit londýnský klub. 

Důvodem je hráčova touha se fotbalově rozvíjet, tedy přestoupit do většího klubu. Této situaci nenahrává ani špatná forma týmu v Premier League. "Kladiváři" se po 20 kolech ligy nacházejí až na třináctém místě. Jaký to rozdíl oproti loňské sezoně, kterou West Ham zakončil na 7. místě, čímž si zajistil pohárovou Evropu. 

Vedení klubu i trenér Slaven Bilić jsou však proti odchodu své největší hvězdy. "Dimitri Payet chce odejít. Jak už jsem ale několikrát říkal, klub ho nechce prodat. Pokud však nezmění svůj postoj bude mimo tým a nebude s námi ani trénovat. V žádném případě ho nechceme prodávat. Není to otázka financí, jednoduše se nechceme zbavovat našich nejlepších hráčů.", okomentoval situaci chorvatský trenér. 

Hvězda "Kladivářů" Dimitri Payet Zdroj: facebook.com/westham.czsk

Francouzský záložník přestoupil do West Hamu v létě 2015 z Marseille a hned první sezona se mu vydařila. V 39 zápasech si na konto připsal 12 gólů a pomohl tak "Kladuvářům" na 7. místo tabulky. Na EURO ve Francii patřil mezi nejlepší hráče šampionátu. 

Autor: Jakub Kepka
152 2