Taneční pár Nicole Kuzmich, Alexander Sinicyn
Foto: Facebook: Czech Figure Skating

Představení českých krasobruslařů pro ME v Ostravě – změna v taneční kategorii - Nicole Kuzmichova, Alexandr Sinicyn

Taneční pár Nicole Kuzmich, Alexander Sinicyn

Na prosincovém mistrovství republiky skončili druzí za párem Cortney Mansour, Michal Češka. Stali se tak náhradníky pro ostravský evropský šampionát. Před pár dny se však jejich situace rapidně změnila. To, když český krasobruslařský svaz vydal informaci, že pro lepší momentální připravenost na závod Nicole Kuzmichova s Alexandrem Sinicynem nahradí původně nominovaný pár.

Pokud vám jejich jména příliš česky nezní, sluch (i když v tomto případě spíš zrak) vás nešálí. Nicole Kuzmichova se narodila v Torontu a má slovinské předky. To Alexandr Sinicyn se sice narodil v Praze, ale jeho rodiče pochází z Ruska. A nejsou to jen tak obyčejní rodiče. Natalia Karamyševa a Rostislav Sinicyn reprezentovali Sovětský svaz v tancích na ledě. Dosáhli na páté místo na mistrovství Evropy a sedmé na mistrovství světa. Z univerziády v roce 1981 si odvezli stříbrnou medaili. Oba zůstali svému sportu věrní i po ukončení kariéry – jsou z nich trenéři a choreografové. Kromě svého syna se věnovali např. i párům Hájková – Vincour nebo Myslivečková – Novák. Sinicyn připravoval choreografie i pro nejúspěšnějšího českého krasobruslaře posledních let Tomáše Vernera.

Ale zpět k jejich synovi a jeho taneční partnerce. Oba se poprvé postavili na brusle v roce 2000. Kuzmichové byly tehdy 3 roky, Sinicyn byl o rok starší. Tehdy sotva tušili, jak moc jim brusle změní život. Oba za sebou mají několik tanečních partnerství, kanadská rodačka např. v roce 2013 reprezentovala na juniorském světovém šampionátu Slovinsko, taneční dvojice Kuzmichova, Hockley tehdy obsadila 27. místo. Ale už na jaře následujícího roku vytvořila taneční pár s Alexandrem Sinicynem a v říjnu debutovali na mezinárodní scéně. Největšího úspěchu však dosáhli v letošní sezoně. Už na srpnové Junior Grand Prix v St. Gervais jim chyběly necelé čtyři body na stupně vítězů. Úspěšný atak na pódium ale vyšel až o týden později. Na Junior Grand Prix v Ostravě zajeli čistější volnou jízdu, vytvořili si nový osobní rekord a získali svoji první medaili z Junior Grand Prix - stříbrnou. Porazili je pouze úřadující mistři světa McNamara, Carpenter z USA.

Už ve čtvrtek se na závodní ostravský led vrátí. A snad je opět domácí publikum neznervózní, ale povzbudí k výbornému výkonu.

605 0