Velikonoční vajíčka
Foto: babinet.cz

Co s vejci po Velikonocích?

Velikonoční vajíčka

Všichni to známe, na Velikonoce nabarvíme vajíčka, pak je rozdáme koledníkům. Stejně nám ale polovina vajec zbyde a ještě další polovinu dostaneme od sousedky, nebo co syn přinese. Oloupat je a sníst je s rohlíkem a máslem je taky dobrá varianta, ale já vám teď napíšu pár tipů, jak je úspěšně "zdělat" všechna, abyste se jimi pořád ještě nepřejedli.

Všichni to známe, po Velikonocích máme doma snad "tisíc" vařených vajec a co teď s nimi?! Proto tu teď najdete hned několik tipů na recety (zdravé) plných vajíček.

Vajíčková pomazánka

vajíčková pomazánka Zdroj: albert.cz

Ingredience:
4 natvrdo uvařená vejce
2 lžíce másla (pro méně tučnější verzi volte např. RAMU)
2 lžičky plnotučné hořčice
1/2 kelímku bílého jogurtu
1/2 vaničky tvarohu
sůl, pepř dle chuti
pažitka (nemusí být)
Můžete také použít jen CELÝ tvaroh a nepoužívat vůbec jogurt.

Postup:
Vajíčka nastrouhejte, rozmixujte, nakrájejte na malé/menší kousky (zaleží jen na vás, jak jemnou/hrubou pomazánku budete chtít), a smíchejte ostatní ingredience. Pažitku buď přimíchejte rovnou do pomazánky, nebo nechte až na posypání. Zamíchejte a je hotovo!

Plněná vejce

plněná vejce Zdroj: albert.cz

Ingredience:
12 natvrdo uvařených vajec
2 lžíce hořčice
sůl, pepř, sladká papripa
1-2 lžíce žervé
50 g šunkového salámu

Postup:
Vejce rozřízněte na půl, vyjměte žloutky a v míse je rozmačkejte a smíchejte s ostatními ingrediencemi. Šunkový salám nakrájejte na malé kousky nebo rozmixujte na jemno. Vše smíchejte dohromady a následně znovu naplňte do uvařených bílků. Takové jednohubky můžete podávat například na nějaké párty nebo jen tak k večeři.

Vajíčko- tuňáková pomazánka

Vajíčko- tuňáková pomazánka Zdroj: recepty-fotky.chytrazena.cz Ingredience:
10 vajec
1 žervé/lučina
1 plechovka tuňáka  
1 větší sterilovaná okurka  
1-2 lžíce hořčice  
1 cibule  
sůl, pepř

Postup:
Vejce, okurku, cibuli nakrájejte na jemno, přimíchejte zbytek, dochuťte dle sebe - sůl, pepř a popř. jiné koření. A máte hotovo.

Dobrou chuť!

Autor: Tereza Rýparová
233 0